Lunchen in Hilversum?

Ontdek Brasserie Zonnestraal! Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal.

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Landgoed Zonnestraal

Meer weten over de historie van het landgoed?

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 12.00 tot 17.00 heten wij u van harte welkom bij Brasserie Zonnestraal. U kunt hier niet alleen terecht voor een heerlijke lunch, maar ook voor een gezonde smoothie of een simpel, maar lekker, kopje koffie met gebak.

Direct zien wat wij u kunnen bieden? Bekijk onze menukaart.

Brasserie Zonnestraal is een gezellige brasserie dat zeer modern is ingericht en toch volop geschiedenis uitstraalt. Gelegen midden in de natuur, op landgoed Zonnestraal, kunt u alle drukte van de randstad even helemaal vergeten en genieten van de rust dat het landgoed uitstraalt.

U kunt bij ons ook terecht voor (zakelijke) evenementen, feestjes, recepties en complete bruiloften. Zelfs trouwen is mogelijk op dit prachtige landgoed.

Op Avontuur

Speurtochten (kinderen 6-11 jaar)

Gratis af te halen bij Brasserie Zonnestraal

Geocache (alle leeftijden)

Download de app op : geocaching.com

 

Serie verhalen over Zonnestraal

Zonnestraal: sanatorium voor iedereen

Zonnestraal bestaat dit jaar 90 jaar. Al vanaf de bouwtijd in de periode 1928-1931 was Zonnestraal bekend vanwege de prachtige moderne architectuur en vooruitstrevende medische aanpak. Maar het was geenszins het eerste Nederlandse sanatorium voor tuberculosepatiënten. In het Zwitserse bergdorp Davos, de tbc-hoofdstad van Europa, werd in 1897 het eerste Nederlandse sanatorium opgericht. In Nederland werd in Heiloo het eerste echte sanatorium geopend in 1898. Dertig jaar later werd in Zonnestraal alle opgedane kennis om tbc te bestrijden samengebracht, en het experiment niet geschuwd. 120 jaar later blijkt Zonnestraal op wereldschaal een uniek monument van de bestrijding van de ziekte die nog steeds wereldwijd vele slachtoffers eist.

Lees meer....

Kado  suggestie!!