Lunchen in Hilversum?

Ontdek Brasserie Zonnestraal! Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal.

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Landgoed Zonnestraal

Meer weten over de historie van het landgoed?

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal
Wilt u de routebeschrijving uitprinten? Klik hier.

Met de auto

Vanuit de richting Utrecht
A27 richting Hilversum/Almere; afslag Hilversum. Bij verkeerslichten linksaf (Diependaalselaan) richting Loosdrecht / ‘s Graveland. De Diependaalselaan volgen totdat u aan het einde aan uw linkerhand bejaardentehuis Zuiderheide ziet. Bij deze rotonde gaat u linksaf de Loosdrechtseweg op, richting Loosdrecht. U volgt de weg en neemt voorbij de stoplichten de eerste afslag links en meteen weer linksaf de Van Ghentlaan op. De eerste afslag rechts de oprijlaan van Landgoed Zonnestraal oprijden en de bordjes 15 volgen.

Brasserie Zonnestraal ligt in een prachtige bosrijke omgeving op Landgoed Zonnestraal. Als u het landgoed oprijdt volg dan route NR 15. Parkeer uw auto op de grote parkeerplaats. Achter op de parkeerplaats ligt het paviljoen van Professor ter Meulen, hier vindt u Brasserie Zonnestraal.

Vanuit Amsterdam
A2 richting Utrecht, afslag Vinkeveen/Hilversum (afslag 4); Aan het eind van de afslag linksaf richting Hilversum, de Provencialeweg op (N201). Vervolgens rechtdoor rijden en de borden richting Hilversum volgen. Bij de eerste rotonde de eerste afslag nemen richting de Diependaalselaan. Bij de tweede rotonde de tweede afslag, rechtdoor. Bij de derde rotonde de eerste afslag nemen de Loosdrechtseweg op, richting Loosdrecht. Voorbij de stoplichten eerste afslag links en meteen weer linksaf de Van Ghentlaan op. Eerste afslag rechts is Landgoed Zonnestraal, volg de bordjes NR 15; vanaf hier zie vanuit de richting Utrecht.

Vanuit Amersfoort
A1 richting Amsterdam, afslag A27 richting Utrecht/Hilversum; afslag Hilversum; vanaf hier zie vanuit de richting Utrecht.

 

Met het openbaar vervoer

Per trein naar NS Station in Hilversum; vervolgens buslijn 104, uitstappen op Landgoed Zonnestraal. Na de bushalte eerste rechts , bordjes nr.15 volgen, tot u op een grote parkeerplaats komt. Achter op de parkeerplaats ligt het paviljoen van Professor ter Meulen, hier vindt u Brasserie Zonnestraal. Vanaf de bushalte is het +/- 10 minuten lopen naar de Brasserie.

 

Meer zien via Google Maps

 

Op Avontuur

Speurtochten (kinderen 6-11 jaar)

Gratis af te halen bij Brasserie Zonnestraal

Geocache (alle leeftijden)

Download de app op : geocaching.com

 

Serie verhalen over Zonnestraal

Zonnestraal: sanatorium voor iedereen

Zonnestraal bestaat dit jaar 90 jaar. Al vanaf de bouwtijd in de periode 1928-1931 was Zonnestraal bekend vanwege de prachtige moderne architectuur en vooruitstrevende medische aanpak. Maar het was geenszins het eerste Nederlandse sanatorium voor tuberculosepatiënten. In het Zwitserse bergdorp Davos, de tbc-hoofdstad van Europa, werd in 1897 het eerste Nederlandse sanatorium opgericht. In Nederland werd in Heiloo het eerste echte sanatorium geopend in 1898. Dertig jaar later werd in Zonnestraal alle opgedane kennis om tbc te bestrijden samengebracht, en het experiment niet geschuwd. 120 jaar later blijkt Zonnestraal op wereldschaal een uniek monument van de bestrijding van de ziekte die nog steeds wereldwijd vele slachtoffers eist.

Lees meer....

Kado  suggestie!!