Lunchen in Hilversum?

Ontdek Brasserie Zonnestraal! Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal.

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Landgoed Zonnestraal

Meer weten over de historie van het landgoed?

Trouwen in Hilversum?

Op een unieke locatie, landgoed Zonnestraal

Bedrijfsfeest, borrel of een ander evenement.

Wat voor evenement, bijeenkomst of party u ook gaat organiseren, eventcentrum Zonnestraal is de perfecte plek. Misschien zoekt u een geschikte zaal voor een congres, voor een chique diner, een trendy party of juist een ‘gewone’ doordeweekse vergadering? In goed overleg kan uit de verschillende mogelijkheden gekozen worden. Vervolgens maken we naar uw wensen een passende offerte. En wellicht heeft u heel gerichte of specifieke wensen en verzoeken op het gebied van meubilair, audio of video? Het team van Brasserie/Eventcentrum Zonnestraal staat overal voor open.

Samengevat: voor al uw vergaderingen, congressen en feesten -groot of klein, lang of kort-, bent u meer dan welkom! Er zijn diverse vertrekken waar u uit kunt kiezen. En wat betreft horeca is er de mogelijkheid van koffie, thee en gebak. Maar ook een een borrel met hapjes of complete maaltijden raden wij aan. Hopelijk treffen we u snel op Zonnestraal!

Op Avontuur

Speurtochten (kinderen 6-11 jaar)

Gratis af te halen bij Brasserie Zonnestraal

Geocache (alle leeftijden)

Download de app op : geocaching.com

 

Serie verhalen over Zonnestraal

Zonnestraal: sanatorium voor iedereen

Zonnestraal bestaat dit jaar 90 jaar. Al vanaf de bouwtijd in de periode 1928-1931 was Zonnestraal bekend vanwege de prachtige moderne architectuur en vooruitstrevende medische aanpak. Maar het was geenszins het eerste Nederlandse sanatorium voor tuberculosepatiënten. In het Zwitserse bergdorp Davos, de tbc-hoofdstad van Europa, werd in 1897 het eerste Nederlandse sanatorium opgericht. In Nederland werd in Heiloo het eerste echte sanatorium geopend in 1898. Dertig jaar later werd in Zonnestraal alle opgedane kennis om tbc te bestrijden samengebracht, en het experiment niet geschuwd. 120 jaar later blijkt Zonnestraal op wereldschaal een uniek monument van de bestrijding van de ziekte die nog steeds wereldwijd vele slachtoffers eist.

Lees meer....